Kampen mod vandforbruget

BEVIDSTHED
Hos TURTLE er vi ganske bevidste om det store vandforbrug, der er konsekvensen af de massive mængder tøj, der produceres i den kommercielle tekstilindustri

Derfor udfordrer vi konstant os selv og leverandørerne til at finde løsninger, som er mindre vandkrævende bl.a. gennem økologi og sublimationsprint.

ØKOLOGISK BOMULD
Udover de hjerteskærende konsekvenser som sprøjtegiften har for de godt 77 mio. bønder, der driver de konventionelle bomuldsmarker, bliver 1/5 af de ellers sparsomme mængder rene vand brugt til at fortynde de kemikalier, der skal bruges i produktionen. 

Ved at benytte sig af økologisk bomuld, certificeret af GOTS (Global Organic Textile Standard) sikrer vi os, at der bliver passet ordentligt på bønderne samt et markant lavere vandforbrug. Ved at benytte sig af vores økologiske bomuld, udleder man 94% færre drivhusgasser og øger arbejdssikkerheden for bønderne. 

Vi benytter os også af GOTS som partner på vores uldtrøjer og vores hue, som sikrer de bedste forudsætninger for bønderne, fårene samt produktionen. 

SUBLIMATIONSPRINT
Alt vores tøj på vores sportslinje, TURTLE ATHLETIC er lavet af plastaffald og efterfølgende sublimationsprintet. 
Denne metode har et beskedent forbrug på 20 liter vand pr. kg. hvilket er 500 gange mere vandbesparende end kommercielt bomuld.

Ved sublimationsprint er der Zero Waste - altså intet spildmateriale, på baggrund af den minimale mængde vand. Dette beskytter også medarbejderen, da tøjet ikke bliver udsat for nogen form for kemisk behandling. i sidste ende gavner dette også forbrugeren, som får et reelt, kemikaliefrit produkt.